Reklamacija i garancija

REKLAMACIJA I GARANCIJA

U skladu sa „Zakonu o Zaštiti potrošača“ Republike Srbije (“Sl. glasnik RS”, br. 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon), Kupovnik DOO prihvata odgovornost za nesaobraznost robe kupljene od strane potrošača prema Ugovoru o prodaji na daljinu, u Zakonom definisanom trajanju od 24 meseca.
Pored toga, Kupovnik DOO daje i dodatni mesec garancije na proizvode marki “ISKRA”, “PROSTO”, “SAL” i “HOME”, te je garancija na ove proizvode 25 meseci, dok određeni proizvodi iz našeg asortimana imaju garanciju proizvođača i do 5 godina.

Proizvodi označeni kao “Outlet” imaju garantni rok od 12 meseci.

Ukoliko je: garantni period istekao; kvar nastao usled nepravilnog rukovanja uređajem; ili usled uticaja elementarne nepogode, odnosno nestabilne električne mreže, reklamacija neće biti uvažena.

Ukoliko na proizvodu pod garancijom nastastane kvar ili primetite drugi oblik neispravnosti, molimo Vas da nas o tome obavestite putem kontakt forme; putem email-a: [email protected]; ili putem naše facebook stranice i u najkraćem roku ćete dobiti instrukcije za dalje korake.

Prema gorenavedenom Zakonu, Prodavac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovori kupcu na izjavljenu reklamaciju. Odgovor prodavca na reklamaciju mora da sadrži odluku da li prihvata reklamaciju, izjašnjenje o zahtevu potrošača i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije. Rok ne može biti duži od 30 dana.

Molimo Vas i da pročitate dokumentaciju ispod ovog teksta, obzirom da ista sadrži sve potrebne informacije i instrukcije za podnošenje reklamacije, kao i sve prava koja Vam pripadaju kao potrošaču u slučaju rešavanja reklamacije:

Pročitajte: Opšti uslovi prodaje na daljinu
Preuzmite: Reklamacioni pravilnik
Preuzmite: Obrazac za podnošenje reklamacije

Molimo Vas da proizvode koji su predmet reklamacije pod garancijom, pošaljete isključivo daily Express kurirskom službom: 011 331 33 33 / www.dexpress.rs

Za više informacija o pravima potrošača, molimo Vas pročitajte Zakon o Zaštiti potrošača Republike Srbije, na zvaničnoj prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, putem ovog linka.