Prava potrošača

PRAVA POTROŠAČA

Prema Zakonu o zaštiti potrošača Republike Srbije (“Sl. glasnik RS”, br. 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) obavljanje kupovine putem internet prodavnice, u pravnom smislu, okaraktrisano je kao “prodaja na daljinu” i za ovaj vid trgovine važe posebna pravila, uslovi, prava i obaveze.
U ovoj formi trgovine, prema pomenutom Zakonu, prodavac nema obavezu izdavanja fiskalnog računa, već se kao dokaz o obavljenoj trgovini, a ujedno i kao sredstvo za ostvarivanje potrošačkih prava, izdaju/dostavljaju sledeći dokumenti:

1. overen primerak Ugovora o prodaji na daljinu
2. obrazac za odustanak od Ugovora
3. informacije o prodavcu, pravima potrošača na odustanak od Ugovora, kao i obavezama obe strane u slučaju odustanka od Ugovora

Kupovnik DOO ove dokumente šalje isključivo elektronskim putem, na email adresu koju kupac/potrošač upiše prilikom registrovanja korisničkog naloga ili poručivanja robe. Ovi dokumenti se šalju automatski nakon poručivanja robe i Kupovnik DOO nema obavezu dodatnog proveravanja tačnosti unetih podataka. Kupovnik DOO nije odgovoran za upisivanje nepostojeće ili pogrešne email adrese od strane potrošača.

U slučaju da ste prilikom poručivanja robe uneli pogrešnu ili nepostojeću email adresu ili Vam email sa obaveznim dokumentima i potvrdom porudžbine iz bilo kog drugog razloga nije stigao, molimo Vas kontaktirajte našu korisničku podršku putem kontakt forme ili na email [email protected]

Za više informacija o pravima potrošača, molimo Vas pročitajte Zakon o Zaštiti potrošača Republike Srbije, na zvaničnoj prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, putem ovog linka.